Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Veuve Clicquot Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Veuve Clicquot Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7l
Wódka Belvedere 0,7l
199,00 zł 149,90 zł
szt.
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
479,00 zł 359,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
259,00 zł 211,00 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł
szt.
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
45,00 zł 33,00 zł
szt.
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
223,00 zł 159,90 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%
Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%

Jest to najstarszy wariant whisky The Glenlivet w permanentnej sprzedaży. Klasa super premium zarówno pod względem smaku, jak i opakowania. Selekcja roczników vintage dojrzewających w beczkach po sherry, nadających im orzechową pikantność i wzmacniających barwę. Każda numerowana butelka opakowana w piękną, dębową skrzynkę.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

1 960,00 zł

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium