Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
84,90 zł 75,90 zł
szt.
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Herbata wielkanocna 100g
Herbata wielkanocna 100g
34,90 zł 29,90 zł
szt.
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
105,00 zł 91,00 zł
szt.
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l

Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l
Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l

Limitowana edycja szkockiej whisky, destylowanej ze słodu jęczmiennego. Pochodzi z Dailuaine, nadal aktywnej destylarni w Speyside, która została założona w 1852 roku. Przez kilkanaście lat była najstarszą butelkującą gorzelnią ze swoich destylarni. Jest to czwarta oficjalna partia i pierwsza od sześciu lat. Whiskey leżakowała w beczkach z amerykańskiego dębu. Na świecie istnieje jedynie 2952 indywidualnie numerowanych butelek, a dostępne są one tylko w specjalistycznych sklepach. Rocznik: 1980.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

2 600,00 zł

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium