Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wino Varvaglione V2 Primitivo del Salento 0,75l
Wino Varvaglione V2 Primitivo del Salento 0,75l
69,90 zł 47,00 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Blue Label 0,7l w kartoniku
Whisky Johnnie Walker Blue Label 0,7l w kartoniku
999,00 zł 829,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
84,90 zł 75,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
1 779,00 zł 1 591,00 zł
szt.
Wódka Dębowa 2l w beczce
Wódka Dębowa 2l w beczce
549,00 zł 479,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l

Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l
Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l

Limitowana edycja szkockiej whisky, destylowanej ze słodu jęczmiennego. Pochodzi z Dailuaine, nadal aktywnej destylarni w Speyside, która została założona w 1852 roku. Przez kilkanaście lat była najstarszą butelkującą gorzelnią ze swoich destylarni. Jest to czwarta oficjalna partia i pierwsza od sześciu lat. Whiskey leżakowała w beczkach z amerykańskiego dębu. Na świecie istnieje jedynie 2952 indywidualnie numerowanych butelek, a dostępne są one tylko w specjalistycznych sklepach. Rocznik: 1980.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

2 600,00 zł

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium