Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
649,00 zł 539,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 1,75l
Wódka Belvedere 1,75l
439,00 zł 391,00 zł
szt.
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
45,00 zł 33,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Deanston 12YO 46,3% 0,7l

Whisky Deanston 12YO 46,3% 0,7l
Whisky Deanston 12YO 46,3% 0,7l

Nowa wersja 12-letniego klasyka z gorzelni Deanston, miejsca - które słynie z wielkiej troski o środowisko naturalne. Jako jedyna destylarnia w Szkocji, jest wyposażona w zaporę oraz turbinę, zapewniające jej samowystarczalność.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

269,00 zł

szt.

Whisky Deanston Virgin Oak 0,7l 46,3%

Whisky Deanston Virgin Oak 0,7l 46,3%
Whisky Deanston Virgin Oak 0,7l 46,3%

Zaskakujące połączenie dojrzałych i młodych whisky słodowych wykończone w dziewiczych beczkach zrobionych z najlepszych amerykańskich dębów.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

199,90 zł

szt.

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium