Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
119,00 zł 79,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
279,00 zł 219,00 zł
szt.
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%
Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%

Jest to najstarszy wariant whisky The Glenlivet w permanentnej sprzedaży. Klasa super premium zarówno pod względem smaku, jak i opakowania. Selekcja roczników vintage dojrzewających w beczkach po sherry, nadających im orzechową pikantność i wzmacniających barwę. Każda numerowana butelka opakowana w piękną, dębową skrzynkę.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

1 960,00 zł

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium