Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 77,90 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
249,00 zł 229,00 zł
szt.
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
49,90 zł 37,74 zł
szt.
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
1 111,00 zł 949,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 1,75l
Wódka Belvedere 1,75l
439,00 zł 391,00 zł
szt.
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
219,00 zł 179,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glen Talloch Rare & Old 40% 0,7l

Whisky Glen Talloch Rare & Old 40% 0,7l
Whisky Glen Talloch Rare & Old 40% 0,7l

Najbardziej znane wydanie od marki Glen Talloch - mieszanka zawierająca rdzeń 30% whisky słodowej, składająca się z single maltów znanych na całym świecie, takich jak Balblair, Knockdhu czy Speyburn. Każdy z destylatów dojrzewał przez okres co najmniej 5 lat.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

98,90 zł

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium