Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Likier St. Germain 0,7l
Likier St. Germain 0,7l
165,00 zł 125,00 zł
szt.
Herbata  Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
Herbata Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
59,00 zł 44,90 zł
szt.
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
99,00 zł 79,00 zł
szt.
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
479,00 zł 359,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
279,00 zł 219,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l
Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Doskonała whisky z rejonu Speyside dojrzewająca przez przeszło 10 lat w dębowych beczkach po bourbonie.

Już od pierwszych chwil przykuwa uwagę przepiękną złotą barwą z jaśniejszymi akcentami. Urzekający aromat pieczonych jabłek z dodatkiem wanilii powoli ustępuje nutom suszonych owoców z charakterystycznym akcentem skórki gruszki.

Bogaty smak zdominowany jest przez owoce cytrusowe i słodkie akcenty krówek. Nie brakuje w nim również dymnych nut i zbożowej słodyczy.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 24h

Cena:

190,00 zł

szt.

Whisky The Cally 40YO 0,7l

Whisky The Cally 40YO 0,7l
Whisky The Cally 40YO 0,7l

Niezwykła, limitowana edycja szkockiej whisky ze słodu jęczmiennego. Zawiera 53,3% alkoholu. Pochodzi z zamkniętych destylarni w Edynburgu. Najstarsza szkocka, która została kiedykolwiek wydana przez pierwotnych gorzelników - destylowana w 1974 roku. Napełniana do beczek z dębu amerykańskiego. Na świecie istnieje zaledwie 5060 butelek, które dostać można jedynie w specjalistycznych sklepach.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

4 889,00 zł

szt.

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium