Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
479,00 zł 359,00 zł
szt.
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
49,90 zł 37,74 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
99,00 zł 79,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7l
Wódka Belvedere 0,7l
199,00 zł 149,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l
Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Doskonała whisky z rejonu Speyside dojrzewająca przez przeszło 10 lat w dębowych beczkach po bourbonie.

Już od pierwszych chwil przykuwa uwagę przepiękną złotą barwą z jaśniejszymi akcentami. Urzekający aromat pieczonych jabłek z dodatkiem wanilii powoli ustępuje nutom suszonych owoców z charakterystycznym akcentem skórki gruszki.

Bogaty smak zdominowany jest przez owoce cytrusowe i słodkie akcenty krówek. Nie brakuje w nim również dymnych nut i zbożowej słodyczy.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 24h

Cena:

190,00 zł

szt.

Whisky Clynelish Select Reserve 0,7l

Whisky Clynelish Select Reserve 0,7l
Whisky Clynelish Select Reserve 0,7l

Niezwykła, limitowana edycja szkockiej whisky z destylarni Clynelish w Brora na wybrzeżu Sutherland. Pierwotnie została napełniona do baryłek z Burbona, wykonanych z amerykańskiego dębu, odmłodzona, a następnie przelana do baryłek po Burbonie wykonanych z dębu europejskiego. Beczki selekcjonowane były ręcznie. Piętnastoletnie, a czasami starsze. Na świecie jest tylko 2946 numerowanych butelek, dostępnych w specjalistycznych sklepach. 

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

3 350,00 zł

szt.

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium