Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł
szt.
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
3 490,00 zł 2 950,00 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l
Whisky Speyburn 10 YO 0,7l

Doskonała whisky z rejonu Speyside dojrzewająca przez przeszło 10 lat w dębowych beczkach po bourbonie.

Już od pierwszych chwil przykuwa uwagę przepiękną złotą barwą z jaśniejszymi akcentami. Urzekający aromat pieczonych jabłek z dodatkiem wanilii powoli ustępuje nutom suszonych owoców z charakterystycznym akcentem skórki gruszki.

Bogaty smak zdominowany jest przez owoce cytrusowe i słodkie akcenty krówek. Nie brakuje w nim również dymnych nut i zbożowej słodyczy.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 24h

Cena:

190,00 zł

szt.

Whisky Big Peat The Smokehouse Edition Feis Ile 2023 48% 0,7l

Whisky Big Peat The Smokehouse Edition Feis Ile 2023 48% 0,7l
Whisky Big Peat The Smokehouse Edition Feis Ile 2023 48% 0,7l

Whisky Big Peat to część serii Remarkable Regional Malts, która jest mieszanką szkockich whisky single malt pochodzących wyłącznie z regionu, a prezentowana tu wersja The Smokehouse Edition, Feis Ile 2023 powstała z okazji corocznego festiwalu muzycznego odbywającego się na wyspie.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

366,00 zł

szt.

Whisky Scallywag 10yo 46% 0,7l

Whisky Scallywag 10yo 46% 0,7l
Whisky Scallywag 10yo 46% 0,7l

Wielowiekowa tradycja hodowli psów rasy Fox Terrier, z którą od zawsze związana była rodzinna marka Douglasa Lainga, stała się inspiracją dla stworzenia serii whisky, która podkreśli tę niezwykłą relację pomiędzy ludźmi a zwierzętami.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

347,90 zł

szt.

Whisky The Gauldrons Douglas Laing's 46,2% 0,7l

Whisky The Gauldrons Douglas Laing's 46,2% 0,7l
Whisky The Gauldrons Douglas Laing's 46,2% 0,7l

The Gauldrons to część niezwykłej serii regionalnych trunków Douglasa Lainga, która obejmuje między innymi takie wydania jak Big Peat czy Rock Oyster. Jest to mieszanka słodu z Campbeltown, której nazwa pochodzi od regionu, którego dosłownie nazywa się ,,zatoką burz". To określenie pasuje do niej także ze względu na morski charakter, w którym wyczuwalne są słodkie akcenty (szczególnie te związane z teksturą plastra miodu).

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

423,90 zł

szt.

Whisky Timorous Beastie Douglas Laing's 46,8% 0,7l

Whisky Timorous Beastie Douglas Laing's 46,8% 0,7l
Whisky Timorous Beastie Douglas Laing's 46,8% 0,7l

Oryginalna Timorous Beastie była małą, nieśmiałą polną myszą, którą Robert Burns uczynił bohaterką swojego wiersza. To, co jednak może wydawać się na pierwszy rzut oka niepozorne, w rzeczywistości ma siłę dorosłego lwa!

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

313,90 zł

szt.

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium