Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Dębowa 2l w beczce
Wódka Dębowa 2l w beczce
549,00 zł 479,00 zł
szt.
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
105,00 zł 91,00 zł
szt.
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
71,00 zł 51,90 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 1 111,00 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
259,00 zł 199,00 zł
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
223,00 zł 159,90 zł
szt.
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
591,00 zł 529,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43% Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%
Producent: Pircher
Cena:

1 960,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium