Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
591,00 zł 529,00 zł
szt.
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
159,00 zł 139,00 zł
szt.
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
679,00 zł 519,00 zł
szt.
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
1 111,00 zł 949,00 zł
szt.
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
3 490,00 zł 2 950,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Arran 14 YO 0,7l Whisky Arran 14 YO 0,7l
Cena:

313,00 zł

zobacz więcej
Whisky Raasay While We Wait 46% 0,7l Whisky Raasay While We Wait 46% 0,7l
Cena:

294,00 zł

zobacz więcej
Whisky The Arran 18 YO 0,7l Whisky The Arran 18 YO 0,7l
Cena:

515,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium