Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
49,90 zł 37,74 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Underberg - niemiecki bitter miniaturka 0,02l
Underberg - niemiecki bitter miniaturka 0,02l
8,90 zł 6,49 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Wódka Żubrówka 0,7l w kryształowej karafce
Wódka Żubrówka 0,7l w kryształowej karafce
479,00 zł 459,00 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej
Whisky Arran 14 YO 0,7l Whisky Arran 14 YO 0,7l
Cena:

313,00 zł

zobacz więcej
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Producent: Macallan
Cena:

613,90 zł

zobacz więcej
Whisky The Arran 18 YO 0,7l Whisky The Arran 18 YO 0,7l
Cena:

515,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium