Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
219,00 zł 169,90 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
195,00 zł 159,90 zł
szt.
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
299,00 zł 249,90 zł
szt.
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
71,00 zł 51,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky J&B Rare 0,7l Whisky J&B Rare 0,7l
Producent: J&B
Cena:

89,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky J&B Rare  40%  1l Whisky J&B Rare 40% 1l
Producent: J&B
Cena:

152,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky J&B Reserve 15 YO 40% 1l Whisky J&B Reserve 15 YO 40% 1l
Producent: J&B
Cena:

249,00 zł

zobacz więcej
Whisky J&B Rare 3l Whisky J&B Rare 3l
Producent: J&B
Cena:

447,00 zł

zobacz więcej
Whisky J&B Rare 40% 0,35l Whisky J&B Rare 40% 0,35l
Producent: J&B
Cena:

71,90 zł

zobacz więcej
Whisky Springbank 10 YO 46% 0,7l w kartoniku Whisky Springbank 10 YO 46% 0,7l w kartoniku
Producent: Springbank
Cena:

369,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium