Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
279,00 zł 243,00 zł
szt.
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
105,00 zł 91,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,5l
Wódka Belvedere 0,5l
135,00 zł 115,00 zł
szt.
Syrop MANGO Monin 700ml
Syrop MANGO Monin 700ml
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 999,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Cena:

359,00 zł

Cena regularna: 479,00 zł

Najniższa cena: 9,90 zł
szt.
zobacz więcej
  • %
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Cena:

219,00 zł

Cena regularna: 249,00 zł

Najniższa cena: 19,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • %
Whisky Talisker 10 YO 0,7l Whisky Talisker 10 YO 0,7l
Cena:

159,90 zł

Cena regularna: 199,00 zł

Najniższa cena: 199,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • %
Whisky Cardhu 18 YO 0,7l Whisky Cardhu 18 YO 0,7l
Cena:

444,00 zł

zobacz więcej
Whisky Cardhu 15 YO 0,7l Whisky Cardhu 15 YO 0,7l
Cena:

304,00 zł

zobacz więcej
Whisky Dalwhinnie 15 YO 0,7l Whisky Dalwhinnie 15 YO 0,7l
Cena:

252,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium