Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
899,00 zł 849,00 zł
szt.
Wódka Młody Ziemniak 2022 0,5l
Wódka Młody Ziemniak 2022 0,5l
211,00 zł 179,90 zł
szt.
Wódka Chopin Tribute Edition 40% 1l w kartoniku
Wódka Chopin Tribute Edition 40% 1l w kartoniku
1 699,99 zł 1 331,00 zł
szt.
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
1 779,00 zł 1 591,00 zł
szt.
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
169,00 zł 145,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glencadam 21YO 0,7l Whisky Glencadam 21YO 0,7l
Cena:

1 290,00 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium