Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
1 111,00 zł 949,00 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Likier St. Germain 0,7l
Likier St. Germain 0,7l
165,00 zł 125,00 zł
szt.
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
299,00 zł 249,90 zł
szt.
Whiskey Gentleman Jack 1l
Whiskey Gentleman Jack 1l
199,00 zł 159,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
1 779,00 zł 1 591,00 zł
szt.
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
299,00 zł 279,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l
Producent: Oban Whisky
Cena:

425,90 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium