SmaczaJama.pl
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
679,00 zł 539,00 zł 552,03 zł 438,21 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł 1 584,55 zł 1 218,70 zł
szt.
Likier Grand Marnier Rouge 0,7l
Likier Grand Marnier Rouge 0,7l
139,00 zł 119,00 zł 113,01 zł 96,75 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Signet 0,7l
Whisky Glenmorangie Signet 0,7l
971,00 zł 829,00 zł 789,43 zł 673,98 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
279,00 zł 211,00 zł 226,83 zł 171,54 zł
szt.
Kawa Ragazza Mexico SHG Bellavista 1kg
Kawa Ragazza Mexico SHG Bellavista 1kg
135,00 zł 108,00 zł 109,76 zł 87,80 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
44,90 zł 39,90 zł 36,50 zł 32,44 zł
szt.
Wino Varvaglione Papale Oro Primitivo di Manduria 0,75l
Wino Varvaglione Papale Oro Primitivo di Manduria 0,75l
105,00 zł 75,00 zł 85,37 zł 60,98 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky William Lawson's Super Spiced 35% 0,7l Whisky William Lawson's Super Spiced 35% 0,7l
Cena: 123,00 zł (netto: 100,00 zł )
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium