SmaczaJama.pl
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wino Cloudy Bay Pinot Noir Nowa Zelandia 0,75l
Wino Cloudy Bay Pinot Noir Nowa Zelandia 0,75l
179,00 zł 149,90 zł 145,53 zł 121,87 zł
szt.
Wódka Orkisz 0,7l
Wódka Orkisz 0,7l
96,90 zł 83,00 zł 78,78 zł 67,48 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł 1 584,55 zł 1 218,70 zł
szt.
Gin Roku 0,7l
Gin Roku 0,7l
119,00 zł 99,90 zł 96,75 zł 81,22 zł
szt.
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 99,90 zł 96,75 zł 81,22 zł
szt.
Wino Organiczne Crudo Catarratto Zibibbo Włochy 0,75l
Wino Organiczne Crudo Catarratto Zibibbo Włochy 0,75l
55,00 zł 49,00 zł 44,72 zł 39,84 zł
szt.
Kawa Ragazza Mexico SHG Bellavista 1kg
Kawa Ragazza Mexico SHG Bellavista 1kg
135,00 zł 108,00 zł 109,76 zł 87,80 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
539,00 zł 439,00 zł 438,21 zł 356,91 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Craigellachie 17YO 46% 0,7l Whisky Craigellachie 17YO 46% 0,7l
Producent: Craigellachie
Cena: 759,90 zł (netto: 617,80 zł )
szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium