Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 77,90 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Wódka Młody Ziemniak 2022 0,5l
Wódka Młody Ziemniak 2022 0,5l
211,00 zł 179,90 zł
szt.
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
Likier Jakob Haberfeld Orzechówka 36% 0,5l
105,00 zł 91,00 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky The Glenlivet Code 0,7l Whisky The Glenlivet Code 0,7l
Cena:

895,00 zł

zobacz więcej
Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l
Producent: Macduff
Cena:

1 357,00 zł

zobacz więcej
Whisky Glenlivet 21 YO Archive 0,7l Whisky Glenlivet 21 YO Archive 0,7l
Cena:

1 119,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium