Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
591,00 zł 529,00 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Wódka Orkisz 0,7l
Wódka Orkisz 0,7l
124,00 zł 99,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
899,00 zł 849,00 zł
szt.
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
219,00 zł 179,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenkinchie 12 YO 0,7l Whisky Glenkinchie 12 YO 0,7l
Producent: Glenkinchie
Cena:

252,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky The Glenlivet Code 0,7l Whisky The Glenlivet Code 0,7l
Cena:

895,00 zł

zobacz więcej
Whisky Glenkinchie 12 YO miniaturka 43% 0,2l Whisky Glenkinchie 12 YO miniaturka 43% 0,2l
Producent: Glenkinchie
Cena:

111,90 zł

zobacz więcej
Whisky Glenlivet 21 YO Archive 0,7l Whisky Glenlivet 21 YO Archive 0,7l
Cena:

1 119,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium