SmaczaJama.pl
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 949,00 zł 909,76 zł 771,54 zł
szt.
Jack Daniel's Apple Tennessee 35% 0,7l
Jack Daniel's Apple Tennessee 35% 0,7l
111,00 zł 89,00 zł 90,24 zł 72,36 zł
szt.
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 99,90 zł 96,75 zł 81,22 zł
szt.
Kawa Ragazza Mexico HG El Chorro 150g
Kawa Ragazza Mexico HG El Chorro 150g
37,50 zł 30,00 zł 30,49 zł 24,39 zł
szt.
Wino Organiczne Crudo Catarratto Zibibbo Włochy 0,75l
Wino Organiczne Crudo Catarratto Zibibbo Włochy 0,75l
55,00 zł 49,00 zł 44,72 zł 39,84 zł
szt.
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
999,00 zł 849,00 zł 812,20 zł 690,24 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł 308,94 zł 243,09 zł
szt.
Herbata  Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
Herbata Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
59,00 zł 44,90 zł 47,97 zł 36,50 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Edradour 12YO Caledonia 46% 0,7l Whisky Edradour 12YO Caledonia 46% 0,7l
Producent: Edradour
Cena: 423,90 zł (netto: 344,63 zł )
szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium