Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
1 211,00 zł 991,00 zł
szt.
Likier St. Germain 0,7l
Likier St. Germain 0,7l
165,00 zł 125,00 zł
szt.
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
169,00 zł 145,00 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Herbata  Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
Herbata Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
59,00 zł 44,90 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
199,00 zł 159,90 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Isle of Skye 8 YO 40% 0,7l Whisky Isle of Skye 8 YO 40% 0,7l
Cena:

123,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium