Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 999,00 zł
szt.
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
G.A.T. tygielek do kawy po turecku 1l
G.A.T. tygielek do kawy po turecku 1l
89,00 zł 71,20 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l
Producent: Macduff
Cena:

1 357,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium