Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
291,00 zł 239,00 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
99,00 zł 79,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Dimple 15YO  0,7l Whisky Dimple 15YO 0,7l
Cena:

179,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Dimple 1890 40% 0,5l Whisky Dimple 1890 40% 0,5l
Cena:

438,00 zł

zobacz więcej
Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l
Cena:

129,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium