Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
259,90 zł 219,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Blue Label 0,7l w kartoniku
Whisky Johnnie Walker Blue Label 0,7l w kartoniku
999,00 zł 859,00 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
899,00 zł 849,00 zł
szt.
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
1 211,00 zł 991,00 zł
szt.
G.A.T. tygielek do kawy po turecku 450 ml
G.A.T. tygielek do kawy po turecku 450 ml
59,00 zł 47,20 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,5l
Wódka Belvedere 0,5l
135,00 zł 115,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Speyburn 10 YO 0,7l Whisky Speyburn 10 YO 0,7l
Producent: Speyburn
Cena:

190,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium