Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Lasanta 12 YO 0,7l
279,00 zł 219,00 zł
szt.
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
279,00 zł 243,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
249,00 zł 229,00 zł
szt.
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
199,00 zł 159,90 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky J&B Rare 0,7l Whisky J&B Rare 0,7l
Producent: J&B
Cena:

89,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky J&B Rare  40%  1l Whisky J&B Rare 40% 1l
Producent: J&B
Cena:

152,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky J&B Reserve 15 YO 40% 1l Whisky J&B Reserve 15 YO 40% 1l
Producent: J&B
Cena:

249,00 zł

zobacz więcej
Whisky J&B Rare 3l Whisky J&B Rare 3l
Producent: J&B
Cena:

447,00 zł

zobacz więcej
Whisky J&B Rare 40% 0,35l Whisky J&B Rare 40% 0,35l
Producent: J&B
Cena:

71,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium