Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
1 999,00 zł 1 549,00 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
291,00 zł 239,00 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Longmorn 18 YO 48% 0,7l Whisky Longmorn 18 YO 48% 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

459,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 16 YO 0,7l Whisky Longmorn 16 YO 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

842,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 23 YO 48% 0,7l Whisky Longmorn 23 YO 48% 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

1 339,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 25 YO 0,7l Whisky Longmorn 25 YO 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

2 079,00 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium