Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
219,00 zł 169,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
259,00 zł 199,00 zł
Wódka Belvedere 1,75l
Wódka Belvedere 1,75l
439,00 zł 391,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
649,00 zł 539,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Balblair 15YO 46% 0,7l Whisky Balblair 15YO 46% 0,7l
Producent: Balblair
Cena:

599,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie
Producent: Diageo
Cena:

1 674,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium