Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
1 211,00 zł 1 099,00 zł
szt.
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Wódka Orkisz 0,7l
Wódka Orkisz 0,7l
124,00 zł 99,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
195,00 zł 159,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
219,00 zł 179,90 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
219,00 zł 169,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie
Producent: Diageo
Cena:

1 674,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium