Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l
1 949,00 zł 1 499,00 zł
szt.
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
49,90 zł 45,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7l
Wódka Belvedere 0,7l
199,00 zł 149,90 zł
szt.
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
Koniak Hennessy XO Orginal 0,7l
1 111,00 zł 949,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Inchmurrin 18yo 46% 0,7l Whisky Inchmurrin 18yo 46% 0,7l
Producent: loch Lomond
Cena:

512,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l Whisky Fettercairn 22 YO 47% 0,7l
Producent: Fettercairn
Cena:

1 213,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Balblair 15YO 46% 0,7l Whisky Balblair 15YO 46% 0,7l
Producent: Balblair
Cena:

599,90 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium