Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 12% 0,75l
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 12% 0,75l
279,00 zł 239,00 zł 226,83 zł 194,31 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Umeshu Silver Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Umeshu Silver Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł 25,20 zł 15,45 zł
szt.
Bombonierka Rabitos Royale - Figi w czekoladzie 142g
Bombonierka Rabitos Royale - Figi w czekoladzie 142g
57,90 zł 43,50 zł 47,07 zł 35,37 zł
szt.
Wódka Wyborowa Exquisite 0,7l
Wódka Wyborowa Exquisite 0,7l
159,00 zł 111,90 zł 129,27 zł 90,98 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
219,00 zł 199,90 zł 178,05 zł 162,52 zł
szt.
Ziarna kawy w czekoladzie Perły Vergnano 200g
Ziarna kawy w czekoladzie Perły Vergnano 200g
39,00 zł 29,00 zł 31,71 zł 23,58 zł
szt.
Whisky Hatozaki Blended 40% 0,7l
Whisky Hatozaki Blended 40% 0,7l
149,00 zł 125,00 zł 121,14 zł 101,63 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł 308,94 zł 243,09 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenglassaugh Evolution 0,7l Whisky Glenglassaugh Evolution 0,7l
Producent: Glenglassaugh
Cena: 199,90 zł (netto: 162,52 zł )
szt.
zobacz więcej
Whisky Glenglassaugh Torfa 0,7l Whisky Glenglassaugh Torfa 0,7l
Producent: Glenglassaugh
Cena: 224,00 zł (netto: 182,11 zł )
szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium