Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
259,90 zł 219,00 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
1 999,00 zł 1 549,00 zł
szt.
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
Whisky Royal Lochnagar 12YO 0,7l
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
649,00 zł 539,00 zł
szt.
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
679,00 zł 519,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Aberfeldy 16 YO 0,7l Whisky Aberfeldy 16 YO 0,7l
Producent: Aberfeldy
Cena:

385,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberfeldy 12 YO 0,7l Whisky Aberfeldy 12 YO 0,7l
Producent: Aberfeldy
Cena:

249,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberfeldy 21 YO 0,7l Whisky Aberfeldy 21 YO 0,7l
Producent: Aberfeldy
Cena:

1 081,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberfeldy 15 YO 43% 0,7l Whisky Aberfeldy 15 YO 43% 0,7l
Producent: Aberfeldy
Cena:

470,90 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium