Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
679,00 zł 519,00 zł
szt.
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
Rum Foursquare Barbados 2009 60% 0,7l
591,00 zł 529,00 zł
szt.
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
159,00 zł 139,00 zł
szt.
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
169,00 zł 145,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
259,00 zł 211,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,5l
Wódka Belvedere 0,5l
135,00 zł 115,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Aberlour Casg Annamh 0,7l Whisky Aberlour Casg Annamh 0,7l
Producent: Aberlour
Cena:

461,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberlour 16 YO 40% 0,7l Whisky Aberlour 16 YO 40% 0,7l
Producent: Aberlour
Cena:

399,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberlour 18 YO 0,5l Whisky Aberlour 18 YO 0,5l
Producent: Aberlour
Cena:

661,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Aberlour 10 YO 40% 0,7l Whisky Aberlour 10 YO 40% 0,7l
Producent: Aberlour
Cena:

223,00 zł

zobacz więcej
Whisky Aberlour 10 YO miniaturka 0,05l Whisky Aberlour 10 YO miniaturka 0,05l
Producent: Aberlour
Cena:

35,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium