Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
219,00 zł 179,90 zł
szt.
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
Whisky Ardbeg 10 YO 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Termos obiadowy Zojirushi 590ml
Termos obiadowy Zojirushi 590ml
250,00 zł 187,50 zł
szt.
Loveramics Nomad - Kubek 250ml
Loveramics Nomad - Kubek 250ml
149,00 zł 126,65 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
Whisky Johnnie Walker Green Label 0,7l
249,00 zł 229,00 zł
szt.
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
Rum Eminente Reserva 7 YO 0,7l
249,90 zł 229,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Grant's 0,5l Whisky Grant's 0,5l
Cena:

51,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Grant's 0,7l Whisky Grant's 0,7l
Cena:

64,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Grant's 1,5l Whisky Grant's 1,5l
Cena:

192,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Glencadam 21YO 0,7l Whisky Glencadam 21YO 0,7l
Cena:

1 290,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium