Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
Szampan Armand De Brignac Brut Gold 0,75l w pudełku
1 999,00 zł 1 549,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
Whisky Glenmorangie Original 10 YO 0,7l
195,00 zł 159,90 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 0,7l
Koniak Hennessy VS 0,7l
189,00 zł 169,00 zł
szt.
Wino Whispering Angel Francja 13,5% 0,75l
Wino Whispering Angel Francja 13,5% 0,75l
111,00 zł 99,00 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Syrop MANGO Monin 700ml
Syrop MANGO Monin 700ml
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glencadam 21YO 0,7l Whisky Glencadam 21YO 0,7l
Cena:

1 290,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej
Whisky anCnoc 18YO 48% 0,7l Whisky anCnoc 18YO 48% 0,7l
Producent: AnCnoc
Cena:

669,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l
Producent: Oban Whisky
Cena:

425,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Producent: Macallan
Cena:

613,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium