Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
Syrop CYTRYNA Glasco Lemon Monin 700ml
49,90 zł 37,74 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
279,00 zł 243,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
Kuferek pralinek Lindt Lindor Miks 1kg
299,00 zł 249,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glencadam 21YO 0,7l Whisky Glencadam 21YO 0,7l
Cena:

1 290,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Mortlach 16 YO 43,4% 0,7l Whisky Mortlach 16 YO 43,4% 0,7l
Producent: Mortlach
Cena:

499,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej
Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l Whisky Oban Little Bay 43% 0,7l
Producent: Oban Whisky
Cena:

299,99 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Producent: Macallan
Cena:

613,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium