Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Wódka Żubrówka 0,7l w kryształowej karafce
Wódka Żubrówka 0,7l w kryształowej karafce
479,00 zł 459,00 zł
szt.
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
Wódka Belvedere Organic Infusions PEAR & GINGER 40% 0,7l
219,00 zł 179,90 zł
szt.
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
Wino Mucha Prosecco Treviso 0,75l
55,90 zł 39,90 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
259,00 zł 199,00 zł
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej
Whisky anCnoc 18YO 48% 0,7l Whisky anCnoc 18YO 48% 0,7l
Producent: AnCnoc
Cena:

669,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Producent: Macallan
Cena:

613,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium