Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
299,00 zł 249,90 zł
szt.
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
Whisky Lagavulin 16 YO 0,7l
479,00 zł 359,00 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
380,00 zł 299,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Brut Imperial 0,75l w kartoniku
259,90 zł 219,00 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l Whisky Glen Deveron 30 YO 0,7l
Producent: Macduff
Cena:

1 357,00 zł

zobacz więcej
Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie Whisky Pittyvaich 29YO 2019 51,4% 0,7l w tubie
Producent: Diageo
Cena:

1 674,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium