Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
Wino Almarosa Primitivo Puglia 0,75l
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 77,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
Whisky Chivas Regal 25yo Blended Scotch Whisky 0,7l
1 779,00 zł 1 591,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 1,75l
Wódka Belvedere 1,75l
439,00 zł 391,00 zł
szt.
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
45,00 zł 33,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Catto's 25yo 40% 0,7l Whisky Catto's 25yo 40% 0,7l
Producent: Catto's
Cena:

828,90 zł

zobacz więcej
Whisky The Cally 40YO 0,7l Whisky The Cally 40YO 0,7l
Producent: The Cally
Cena:

4 889,00 zł

szt.
zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium