Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
299,00 zł 279,90 zł
szt.
Herbata  Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
Herbata Biała Blooming Tea - 10 herbat kwitnących
59,00 zł 44,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
159,00 zł 139,00 zł
szt.
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
49,90 zł 45,00 zł
szt.
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Longmorn 18 YO 48% 0,7l Whisky Longmorn 18 YO 48% 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

459,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 16 YO 0,7l Whisky Longmorn 16 YO 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

842,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 23 YO 48% 0,7l Whisky Longmorn 23 YO 48% 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

1 339,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Longmorn 25 YO 0,7l Whisky Longmorn 25 YO 0,7l
Producent: Longmorn
Cena:

2 079,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Catto's 25yo 40% 0,7l Whisky Catto's 25yo 40% 0,7l
Producent: Catto's
Cena:

828,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium