Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
84,90 zł 75,90 zł
szt.
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
291,00 zł 239,00 zł
szt.
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
Likier Wedel Czekoladowy 0,5l w tubie
71,00 zł 51,90 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
Koniak Hennessy VSOP 0,7l
279,00 zł 243,00 zł
szt.
Wino Bastioni Della Rocca Primitivo 14% 0,75l Włochy
Wino Bastioni Della Rocca Primitivo 14% 0,75l Włochy
49,00 zł 39,90 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Dimple 15YO  0,7l Whisky Dimple 15YO 0,7l
Cena:

179,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Dimple 1890 40% 0,5l Whisky Dimple 1890 40% 0,5l
Cena:

438,00 zł

zobacz więcej
Whisky Glen Talloch Rare & Old 40% 0,7l Whisky Glen Talloch Rare & Old 40% 0,7l
Producent: Glen Talloch
Cena:

98,90 zł

zobacz więcej
Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l
Cena:

129,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium