Filtr
Cena:
÷
Promocje
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
149,90 zł 135,00 zł 121,87 zł 109,76 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 0,75l
239,00 zł 211,00 zł 194,31 zł 171,54 zł
szt.
Szampan G.H. Mumm Brut Cordon Rouge 0,75l w kartoniku
Szampan G.H. Mumm Brut Cordon Rouge 0,75l w kartoniku
191,00 zł 149,90 zł 155,28 zł 121,87 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l + kieliszek
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l + kieliszek
279,00 zł 219,00 zł 226,83 zł 178,05 zł
szt.
Wódka Beluga Gold Line 0,7l w skórzanej tubie
Wódka Beluga Gold Line 0,7l w skórzanej tubie
649,00 zł 549,00 zł 527,64 zł 446,34 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
399,00 zł 369,00 zł 324,39 zł 300,00 zł
szt.
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
Brandy Metaxa Private Reserve 0,7l
339,00 zł 299,00 zł 275,61 zł 243,09 zł
szt.
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
Whisky Talisker 10 YO 0,7l
199,00 zł 169,00 zł 161,79 zł 137,40 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium