Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Syrop  DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
Syrop DYNIA Pumpkin Spice Monin 700ml
49,90 zł 43,87 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Underberg - niemiecki bitter miniaturka 0,02l
Underberg - niemiecki bitter miniaturka 0,02l
8,90 zł 6,49 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l
1 211,00 zł 991,00 zł
szt.
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l
159,00 zł 139,00 zł
szt.
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 77,90 zł
szt.
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial Rose 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Bell's Blended 40% 0,5l Whisky Bell's Blended 40% 0,5l
Producent: Bell's
Cena:

61,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Bell's Original 40% 0,7l Whisky Bell's Original 40% 0,7l
Producent: Bell's
Cena:

87,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l Whisky The Macallan 12 YO Double Cask 0,7l
Producent: Macallan
Cena:

379,00 zł

zobacz więcej
Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku Whisky Macallan Lumina 41,3% 0,7l w kartoniku
Producent: Macallan
Cena:

613,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium