Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 1 111,00 zł
szt.
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
291,00 zł 239,00 zł
szt.
Wino Varvaglione V2 Primitivo del Salento 0,75l
Wino Varvaglione V2 Primitivo del Salento 0,75l
69,90 zł 47,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
Szampan Moet& Chandon Imperial EOY 2022 0,75l
259,00 zł 199,00 zł
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
Kuferek pralinek Lindor Milk 1kg
299,00 zł 249,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Singleton 12 YO 0,5l Whisky Singleton 12 YO 0,5l
Producent: Singleton
Cena:

92,90 zł

szt.
zobacz więcej
  • nowość
Whisky Singleton 15yo 0,7l Whisky Singleton 15yo 0,7l
Producent: Singleton
Cena:

237,00 zł

szt.
zobacz więcej
  • nowość
  • nowość
Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l Whisky Dailuaine 34 YO 0,7l
Producent: Dailuaine
Cena:

2 600,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium