Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
Szampan Perrier-Jouët Grand Brut 0,75l w kartoniku
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
119,00 zł 79,00 zł
szt.
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
Wino Cape Dream Sauvignon Blanc 12,5% 0,75l RPA
45,00 zł 33,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
649,00 zł 539,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Herbata wielkanocna 100g
Herbata wielkanocna 100g
34,90 zł 29,90 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Wódka Dębowa 2l w beczce
Wódka Dębowa 2l w beczce
549,00 zł 479,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Singleton 12 YO 0,5l Whisky Singleton 12 YO 0,5l
Producent: Singleton
Cena:

92,90 zł

szt.
zobacz więcej
  • nowość
Whisky Singleton 15yo 0,7l Whisky Singleton 15yo 0,7l
Producent: Singleton
Cena:

237,00 zł

szt.
zobacz więcej
  • nowość
  • nowość

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium