Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
84,90 zł 75,90 zł
szt.
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
299,00 zł 279,90 zł
szt.
Wódka Chopin Tribute Edition 40% 1l w kartoniku
Wódka Chopin Tribute Edition 40% 1l w kartoniku
1 699,99 zł 1 331,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,5l
Wódka Belvedere 0,5l
135,00 zł 115,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 12yo  4,5l kołyska
Whisky Chivas Regal 12yo 4,5l kołyska
1 119,00 zł 999,00 zł
szt.
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu  Japonia 0,5l
Wino Śliwkowe Choya Silver Umeshu Japonia 0,5l
31,00 zł 19,00 zł
szt.
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
99,00 zł 79,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Inchmurrin 18yo 46% 0,7l Whisky Inchmurrin 18yo 46% 0,7l
Producent: loch Lomond
Cena:

512,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Glendronach 15yo 0,7l Whisky Glendronach 15yo 0,7l
Cena:

479,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium