Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
329,00 zł 291,00 zł
szt.
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
Kandyzowane wiśnie Luxardo Maraschino Cherries 400g
49,90 zł 45,00 zł
szt.
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
Whiskey Jack Daniel's 3l kołyska huśtawka
679,00 zł 519,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
Szampan Moët & Chandon Imperial Brut 0,75l bez kartonika
249,00 zł 219,00 zł
szt.
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
Szampan Moet& Chandon Brut Imperial Gift Box EOY 0,75l
259,00 zł 211,00 zł
szt.
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
Kosz Delikatesowy Pieśni Osjana
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43% Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%
Producent: Pircher
Cena:

1 960,00 zł

zobacz więcej
Whisky Raasay While We Wait 46% 0,7l Whisky Raasay While We Wait 46% 0,7l
Cena:

294,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium