Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
Szampan Veuve Clicquot Ponsardin Brut 0,75l
291,00 zł 239,00 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
Wódka Belvedere 0,7 w kartoniku
205,00 zł 175,00 zł
szt.
Wódka Dębowa 2l w beczce
Wódka Dębowa 2l w beczce
549,00 zł 479,00 zł
szt.
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
Whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve 0,7l
219,00 zł 169,90 zł
szt.
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
Wódka Wyborowa 0,5l 100 Butelek Pakiet Weselny
3 490,00 zł 2 950,00 zł
szt.
Jack Daniel's Apple Tennessee 35% 0,7l
Jack Daniel's Apple Tennessee 35% 0,7l
111,00 zł 89,00 zł
szt.
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Dimple 15YO  0,7l Whisky Dimple 15YO 0,7l
Cena:

179,90 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Dimple 1890 40% 0,5l Whisky Dimple 1890 40% 0,5l
Cena:

438,00 zł

zobacz więcej
Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43% Whisky Glenlivet XXV 25 Years Old 0,7l 43%
Producent: Pircher
Cena:

1 960,00 zł

zobacz więcej
Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l Whisky Haig Gold Label 40% 0,7l
Cena:

129,90 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium