Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
299,00 zł 249,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
Whisky Chivas Regal 18 YO Gold Signature 0,7l
299,00 zł 259,00 zł
szt.
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 1 111,00 zł
szt.
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
Likier Aperol Aperitivo 0,7l
84,90 zł 75,90 zł
szt.
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
Wino musujące Chandon Garden Spritz 0,75l
99,00 zł 79,00 zł
szt.
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
Whisky Chivas Regal Royal Salute 21yo 0,7l
899,00 zł 849,00 zł
szt.
Herbata wielkanocna 100g
Herbata wielkanocna 100g
34,90 zł 29,90 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Finlaggan Old Reserve 0,7l Whisky Finlaggan Old Reserve 0,7l
Producent: Finlaggan
Cena:

156,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Tullibardine 25YO 0,7l Whisky Tullibardine 25YO 0,7l
Producent: Tullibardine
Cena:

1 377,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium