Sklep Smacza Jama
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
Wino Mucho Mas Tinto Hiszpania 0,75l
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
Rum Zacapa 23 YO Gwatemala 0,7l + 2 szklanki
299,00 zł 279,90 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł
szt.
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
Zestaw Whisky X by Glenmorangie 40% 0,7l Schweppes Set
169,00 zł 145,00 zł
szt.
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
Syrop MARAKUJA Passion Fruit Monin 700ml
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
Tequila Don Julio Anejo 1942 1,75l edycja limitowana
2 229,00 zł 1 791,00 zł
szt.
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
Wino Siós Nature 2020 Syrah 14% 0,75l Hiszpania
119,00 zł 79,00 zł
szt.
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Szkocka

Whisky Pittyvaich 25YO 0,7l Whisky Pittyvaich 25YO 0,7l
Producent: Pittyvaich
Cena:

1 917,00 zł

szt.
zobacz więcej
Whisky Glendronach 15yo 0,7l Whisky Glendronach 15yo 0,7l
Cena:

479,00 zł

zobacz więcej

Whisky produkowana w Szkocji, zgodnie z zapisanym w brytyjskim kodeksie Rozporządzeniem o Szkockiej Whisky z 2009 roku, musi charakteryzować się następującymi cechami:

być wyprodukowana w destylarni w Szkocji z wody i słodu jęczmiennego (dopuszcza się użycie innych zbóż jedynie w ziarnach - niesłodowanych);
słód jęczmienny i ewentualne inne zboża muszą zostać rozdrobnione w destylarni;
fermentacja musi odbywać się wyłącznie dzięki dodaniu drożdży;
zawartość alkoholu w destylacie nie może przekroczyć 94,8% tak, aby nuty smakowe uzyskane z jęczmienia (i ewentualnego dodatku innych zbóż) oraz wynikające z procesu technologicznego nie były tracone;
być poddany co najmniej trzyletniemu dojrzewaniu w dębowych beczkach o pojemności nieprzekraczającej 700 litrów; musi to mieć miejsce na terenie Szkocji;
kolor oraz walory smakowo-zapachowe gotowej whisky są efektem wyłącznie użytych zbóż i procesu technologicznego - niedozwolone jest dodawanie aromatów czy barwników (np. karmelu); podczas butelkowania whisky dozwolone jest jedynie dodanie wody celem obniżenia zawartości alkoholu;
od 23 listopada 2012 każda whisky single malt będzie musiała być butelkowana w destylarni.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium